Forside » Nyheder » 2016 » Ny pulje skal styrke flygtninges beskæftigelse gennem match mellem frivillige mentorer og flygtninge i kommunen

Ny pulje skal styrke flygtninges beskæftigelse gennem match mellem frivillige mentorer og flygtninge i kommunen

Puljen skal bidrage til at styrke samarbejdet mellem frivillige foreninger og kommuner med henblik på at rekruttere frivillige integrationsmentorer for nyankomne flygtninge.

Virksomhedspartnerskabet ”Sammen om integration” blev indgået mellem regeringen og repræsentanter fra virksomheder, kommuner og de frivillige foreninger på regeringens topmøde om integration på Marienborg i september 2015. Det skal medvirke til at få flygtninge i arbejde.

Under topmødet blev det tydeliggjort, at for at styrke beskæftigelsen blandt flygtninge, er der behov for en fokuseret og samlet indsats, der går på tværs af kommuner, virksomheder og andre aktører, heriblandt civilsamfundet og frivillige kræfter. Og netop civilsamfundet og de frivillige kan spille en afgørende rolle ved at støtte den enkelte flygtning i at komme tættere på det danske arbejdsmarked. 

Der er nu afsat 1,4 mio. kr. i en ansøgningspulje, som kan søges af kommuner, gerne i samarbejde med frivillige foreninger, som ønsker at inddrage frivillige mentorer i den beskæftigelsesrettede indsats for en række nyankomne flygtninge.

Læs mere om puljen

Sidst opdateret 27.10.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden