Forside » Nyheder » 2016 » Ny pulje skal afprøve veldokumenteret metode som led i en styrkelse af forældreansvaret blandt udsatte etniske minoritetsforældre

Ny pulje skal afprøve veldokumenteret metode som led i en styrkelse af forældreansvaret blandt udsatte etniske minoritetsforældre

Undersøgelser viser, at familiemæssig opbakning, opdragelse og sprogstimulering er afgørende for børns trivsel og udvikling. Mangel herpå giver udfordringer i forhold til integrationsindsatsen rundt om i hele landet, hvor det bl.a. mærkes i daginstitutionerne, skoler etc.

Det er vigtigt med en tidlig indsats, hvis integrationen skal lykkes. Derfor igangsætter ministeriet nu et udviklingsprojekt, der skal afprøve og implementere det evidensbaserede forældreprogram De utrolige år (DUÅ) til udsatte etniske minoritetsforældre. Projektet har både fokus på opkvalificering af kommunale fagpersoner og undervisningsforløb til udsatte etniske minoritetsforældre.

Puljens formål

Der skal udvælges fire kommuner, der har interesse i at afprøve metoden De utrolige år på målgruppen af udsatte etniske minoritetsforældre med henblik på at styrke kommunens mulighed for at forebygge mistrivsel hos børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund og samtidig adressere eventuelle nuværende udfordringer i forældresamarbejdet.

VIA University College medvirker til udvikling og tilrettelæggelse af DUÅ-metoden i de enkelte kommuner.

Hvem kan søge

Der er afsat 7,5 mio. kr. i en ansøgningspulje, som kan søges af kommuner, der ønsker at afprøve metoden De utrolige år (DUÅ) på målgruppen udsatte etniske minoritetsforældre med børn i alderen 0 -6år, og som allerede har erfaring med et eksisterende organisatorisk set-up omkring DUÅ. 

Læs mere om puljen

Sidst opdateret 01.11.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden