Forside » Nyheder » 2016 » Lovprogram med klart fokus på en stram udlændingepolitik

Lovprogram med klart fokus på en stram udlændingepolitik

Traditionen tro, har regeringen i dag offentliggjort sit lovprogram for det kommende folketingsår i forbindelse med Folketingets åbning. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg leverer 17 lovforslag til lovprogrammet.

”Den gennemgående linje i lovforslagene er, at vi fortsat skal føre en stram, konsekvent og realistisk udlændingepolitik. Danmark skal selvfølgelig hjælpe dem, der har behov for beskyttelse, men det er mit klare mål, at så få som muligt søger asyl i Danmark, og at afviste asylansøgere og kriminelle udlændinge forlader Danmark hurtigst muligt”, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

Frem mod jul vil udlændinge-, integrations- og boligministerens del af lovprogrammet især være præget af stramninger på udlændingepolitikken.

Inger Støjberg vil bl.a. fremsætte lovforslag, der indfører en offentlig liste med navngivne, omrejsende religiøse forkyndere m.fl., som kan udelukkes fra at rejse ind i Danmark, fordi de må anses for at være en trussel mod den offentlige orden i Danmark. Det skal ikke længere være muligt for omrejsende, ekstremistiske imamer og andre forkyndere at rejse til Danmark og opfordre til radikalisering og vold.

Men også lovforslagene om en styrkelse af kontrollen med udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste samt stramning af udvisningsreglerne, så flere kriminelle udlændinge kan udvises, vil være at finde i lovprogrammet inden jul.

Herudover vil udlændinge-, Integrations- og boligministeren præsentere forslag, der styrker det erhvervsrettede fokus på danskuddannelsen til voksne udlændinge, der er en opfølgning på topart- og trepartsaftalerne mellem hhv. regeringen og KL og regeringen og LO og DA fra marts 2016. Og så vil der komme forslag til effektivisering af den almene boligsektors drift.

Læs hele lovprogrammet (nyt vindue)

Læs Udlændinge- Integrations og Boligministeriets bidrag (pdf) (nyt vindue) 

For yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Sidst opdateret 05.10.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden