Forside » Nyheder » 2016 » Læremateriale til medborgerskabsprøven er offentliggjort

Læremateriale til medborgerskabsprøven er offentliggjort

Medborgerskabsprøven forventes at blive afholdt første gang i juni. Lærematerialet er nu tilgængeligt.

Medborgerskabsprøven etableres som en multiple choice-test, der vil blive afholdt to gange årligt. Medborgerskabsprøven vil bestå af i alt 25 spørgsmål. Lærematerialet til medborgerskabsprøven danner grundlag for de 25 spørgsmål.

Det forventes, at information om tilmeldingsdato, prøveafholdere, gebyr mv. bliver offentliggjort inden udgangen af marts.

Med en bestået medborgerskabsprøve kan en udlænding opfylde det krav om medborgerskab, der er én ud af fire supplerende integrationsrelevante betingelser, hvoraf to skal opfyldes, for at en udlænding, der opfylder de grundlæggende betingelser, kan opnå permanent opholdstilladelse. Medborgerskabsprøven skal vise udlændingens integrationsgrad målt på vedkommendes fortrolighed med danske samfundsforhold, herunder spørgsmål om hverdagsliv i Danmark, og dansk kultur og historie.

Hent læremateriale til medborgerskabsprøven (pdf) (nyt vindue)

Læs mere om medborgerskabsprøven

Sidst opdateret 02.09.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden