Forside » Nyheder » 2016 » Kortlægning af helbredsundersøgelser og integrationskontrakter til flygtninge

Kortlægning af helbredsundersøgelser og integrationskontrakter til flygtninge

Ny rapport viser, at kommunerne i de fleste sager overholder fristerne for at udarbejde integrationskontrakter og tilbyde helbredstjek til nyankomne udlændinge.

Det store antal flygtninge til Danmark lægger et stort pres på landets kommuner, som har ansvaret for det treårige integrationsprogram. Som en del af programmet skal kommunerne underskrive en integrationskontrakt til alle nyankomne flygtninge samt tilbyde en helbredsundersøgelse. En ny evaluering viser, at kommunerne overholder de fastsatte tidsfrister i langt de fleste sager.

Evalueringen er lavet af LG Insight for Udlændinge-, integrations- og Boligministeriet. Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt kommunale sagsbehandlere og ledere, hvor i alt 83 kommuner har deltaget.

Landets kommuner har pligt til at underskrive en integrationskontrakt og en erklæring om integration og aktivt medborgerskab mellem den enkelte udlænding og kommunen inden en måned efter, at kommunen har overtaget integrationsansvaret. Kontrakten skal indeholde udlændingens beskæftigelses- eller uddannelsesmål samt de tilbud, der sikrer, at målene opfyldes. I spørgeskemaundersøgelsen svarer 99 pct. af lederne og 92 pct. af sagsbehandlerne, at mere end 80 pct. af integrationskontrakterne udarbejdes rettidigt.

Evalueringen kortlægger også, om nyankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge får tilbudt en helbredsmæssig vurdering inden for fristen på tre måneder. Her svarer 93 pct. af de kommunale ledere og 89 pct. af sagsbehandlerne, at mere end 80 pct. af de nyankomne flygtninge tilbydes en helbredsundersøgelse inden for tidsfristen.

Læs evalueringen fra LG Insight (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret 17.02.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden