Fortsat lavt antal asylansøgere

Cirka 300 udlændinge søgte asyl i Danmark i september måned.

Det fortsat lave antal asylansøgere er en effekt af regeringens stramme udlændingepolitik og initiativerne på EU-plan, mener Inger Støjberg.

Antallet af asylansøgere er fortsat lavt – især når man sammenligner med niveauet på samme tid i de foregående to år. I september blev der registreret omkring 300 asylansøgere, hvilket ligger markant lavere end samme måned sidste år, hvor ca. 2.750 søgte asyl, samt september 2014, hvor ca. 3.150 personer søgte asyl. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg udtaler:

”Vi kan se, at regeringens stramninger sammen med de fælles initiativer i EU har mindsket asylpresset på Danmark. Det glæder jeg mig selvfølgelig over, men jeg er samtidig klar over, at vi skal kunne stå imod et nyt flygtningepres, hvis der igen går hul på Europas ydre grænser. Vi har fremlagt 44 initiativer, og dem håber jeg, der snart kan komme en politisk aftale om.”

Det samlede antal asylansøgere til og med september 2016 ligger foreløbigt på ca. 5.300 personer. I 2015 kom der omkring 21.300 asylansøgere, mens tallet var omkring 14.800 i 2014.

Læs månedstallene for september 2016 (pdf) (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 28.10.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden