Forside » Nyheder » 2016 » Dansk pres på EU for at forlænge grænsekontrollen

Dansk pres på EU for at forlænge grænsekontrollen

Danmark går nu sammen med fire andre EU-lande for at presse EU-Kommissionen til at forlænge den midlertidige grænsekontrol i op til to år.

Inger Støjberg skriver i dag under på et brev til EU-Kommissionen sammen med ministre fra Sverige, Tyskland, Østrig og Frankrig.

Landene har et klart ønske om, at EU-Kommissionen tager initiativ til, at Schengenkodeksens artikel 29 (tidligere 26) tages i brug, der tillader enkelte medlemslande at indføre grænsekontrol i op til to år.

Udlændinge-, Integrations- og boligminister Inger Støjberg vurderer, at det er tvingende nødvendigt, så længe der ikke er styr på EU’s ydre grænser.

”Der gik hul på Europa, og det hul er der stadig. Der kommer fortsat tusindvis af flygtninge og migranter, og vi har mistet tilliden til, at de initiativer rækker, som EU har sat i værk for at sikre de ydre grænser.  Derfor forbeholder vi os retten til at beskytte os selv, så længe der ikke er styr på de ydre grænser i EU, og jeg er glad for, at der er andre lande end Danmark, der kan se dette. Derfor håber jeg, at EU-Kommissionen vil tage vores brev alvorligt, fordi netop dette er en meget alvorlig sag for os”.

Læs brevet til Kommissionen (pdf) (nyt vindue)

Fakta

I brevet beder ministrene om, at EU-Kommissionen opfordrer EU’s ministerråd til at træffe beslutning om, at grænsekontrollen forlænges.

Beslutningen vedtages i givet fald med kvalificeret flertal i ministerrådet.

Grænsekontrollen bliver af seks måneders varighed og kan forlænges i samlet op til to år.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Sarah Andersen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 02.05.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden