Forside » Nyheder » 2016 » Ansøgning om dansk statsborgerskab skal ske digitalt

Ansøgning om dansk statsborgerskab skal ske digitalt

Fra den 1. april 2016 bliver det obligatorisk at bruge digital selvbetjening ved ansøgning om dansk statsborgerskab og ved en anmodning om at få genoptaget en afslået ansøgning om dansk statsborgerskab.

De nye regler betyder, at ansøgninger om dansk statsborgerskab ikke længere kan indgives til politiet, og at ansøgninger, der indgives til politiet den 1. april 2016 eller senere, vil blive afvist.

Ansøgninger skal i stedet indgives digitalt til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Den nye ordning træder i kraft den 1. april 2016 og gælder alle ansøgninger og anmodninger om genoptagelse af sager, der indgives fra den 1. april 2016.

Ansøgninger, der er indgivet til politiet inden den 1. april 2016, vil blive behandlet efter de hidtidigt gældende retningslinjer.

Den digitale selvbetjeningsløsning er tilgængelig på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside fra den 1. april 2016. Læs mere.

Overgangen til digital selvbetjening er et element i Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015, der blandt andet har til formål at effektivisere den offentlige sektor ved at introducere flere selvbetjeningsløsninger.

For yderligere information kontakt:

Indfødsretskontoret: 72 26 87 00

Kontoret kan kontaktes på hverdage mellem kl. 9 og 12, dog er der lukket for henvendelser om onsdagen, samt på helligdage.

Sidst opdateret 02.09.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden