Forside » Nyheder » 2015 » Ny satspuljeaftale styrker integrations- og boligområdet

Ny satspuljeaftale styrker integrations- og boligområdet

Delaftaler om udmøntning af satspuljen for 2016 på socialområdet, beskæftigelsesområdet og sundheds- og ældreområdet.

Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har indgået delaftaler om udmøntning af satspuljen for 2016 på socialområdet, beskæftigelsesområdet og sundheds- og ældreområdet.

Aftalerne er først endelige, når der er bekræftet en samlet satspuljeaftale som led i de centrale finanslovsforhandlinger.

På beskæftigelsesområdet er der afsat 52,3 mio. kr. i perioden 2016-2019 til en beskæftigelsespakke, der skal styrke kommunernes indsats med at få flygtninge og indvandrere i arbejde. Som en del af pakken skal flygtninge og indvandrere opnå kompetencer indenfor brancher med gode jobmuligheder i deres lokalområde.

På socialområdet er der bl.a. afsat 12,5 mio. kr. over tre år til initiativet ”Venner viser vej”, der drives af Røde Kors. Initiativet har fokus på modtagelsen i lokalsamfundene af flygtninge, som har fået asyl.

Partierne er også blevet enige om at afsætte 30 mio. kr. i 2017-2019 til etablering og drift af inklusionsboliger til psykisk og socialt sårbare personer. Inklusionsboliger er en ny boligtype, som på den ene side er fuldt integreret med almindelige boliger i en almen familieboligafdeling, og på den anden side er et tidsbegrænset tilbud, indtil man kan klare sig i en helt almindelig bolig. Der er også afsat 6 mio. kr. i 2017-2018 til at forhøje den eksisterende bevilling til skæve boliger. Skæve boliger er målrettet hjemløse, som ikke kan bo i almindelige boliger.

Desuden er der afsat 10 mio. kr. i perioden 2016-2017 til at videreføre en pulje til almene boligorganisationer, der går til at rådgive udsættelsestruede lejere.

Endelig er der på sundheds- og ældreområdet afsat 470 mio. kr. til en national handlingsplan for demens 2025, som bl.a. skal have fokus på demensegnede boliger for at sikre bedre trivsel for demente og lette medarbejdernes arbejde.

Yderligere oplysninger

Kontorchef Henrik Thomassen, Integrationskontoret, tlf. 61 98 33 09, [email protected]

Kontorchef Mikal Lynnerup Kristensen, Kontoret for almene boliger, tlf. 41 71 77 81, [email protected]

Sidst opdateret 02.11.2015
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden