Forside » Nyheder » 2015 » Information om statsborgerskab og det nye sprogkrav

Information om statsborgerskab og det nye sprogkrav

Til dig, der har søgt om dansk statsborgerskab, og til dig, der snart vil søge om dansk statsborgerskab.

Et flertal af Folketingets partier har besluttet at indføre nye krav til statsborgerskab. De nye krav betyder blandt andet, at det ikke længere er nok at bestå Prøve i Dansk 2. Fremover skal man bestå Prøve i Dansk 3. Hvis du har meldt dig til Prøve i Dansk 2, men gerne vil gå op til Prøve i Dansk 3, har du mulighed for det.

Ministeriet forlænger fristen for at melde sig til Prøve i Dansk 3 til den 30. oktober 2015 kl. 12.

  • Hvis du går på danskuddannelse 2, og hvis du har meldt dig til Prøve i Dansk 2, kan du melde dig til Prøve i Dansk 3 som selvstuderende. Du vil kunne blive opkrævet et gebyr for tilmeldingen på 1265 kr. Du kan også vælge at gå til både Prøve i Dansk 2 og Prøve i Dansk 3. Du vil ikke skulle betale for at gå til Prøve i Dansk 2, men vil kunne blive opkrævet et gebyr for at gå til Prøve i Dansk 3.
  • Hvis du er selvstuderende, og du har meldt dig til Prøve i Dansk 2, kan du ændre din tilmelding til Prøve i Dansk 3. Du skal ikke betale et nyt gebyr, hvis du allerede har betalt gebyr for din tilmelding til Prøve i Dansk 2. Husk, at du skal henvende dig til det sprogcenter, hvor du er tilmeldt Prøve i Dansk 2.
  • Hvis du har bestået Prøve i Dansk 2, og hvis du har ansøgt om statsborgerskab, kan du få lov til at melde dig til Prøve i Dansk 3. Du vil ikke skulle betale et gebyr. Når du tilmelder dig Prøve i Dansk 3, skal du medbringe dokumentation for, at du har ansøgt om statsborgerskab. Det kan for eksempel være en mail eller et brev fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet om, at de har modtaget din ansøgning. Du skal også medbringe bevis for, at du har bestået Prøve i Dansk 2.
  • Hvis du har bestået FVU-læsning trin 2, og hvis du har ansøgt om statsborgerskab, kan du få lov til at melde dig til Prøve i Dansk 3 som selvstuderende. Du vil kunne blive opkrævet et gebyr for tilmeldingen på 1265 kr. Når du tilmelder dig Prøve i Dansk 3, skal du medbringe dokumentation for, at du har ansøgt om statsborgerskab. Det kan for eksempel være en mail eller et brev fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet om, at de har modtaget din ansøgning. Du skal også medbringe bevis for, at du har bestået FVU-læsning trin 2.

HUSK! Den nye tilmeldingsfrist til Prøve i Dansk 3 er den 30. oktober 2015 kl. 12!!

Husk, at kravet om Prøve i Dansk 3 ikke gælder for ansøgninger og anmodninger om genoptagelse, der er modtaget i ministeriet inden den 15. august 2014, samt ansøgninger og anmodninger modtaget den 15. august 2014 eller senere, som er færdigbehandlet med tilkendegivelse om optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse uden forbehold for nye retningslinjer.

Husk også, at sprogkravet stadig er Prøve i Dansk 2 for ansøgere, der har været selvforsørgende det seneste år og herudover 8 1/2 år af de seneste 9 år.

Sidst opdateret 02.11.2015
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden