Forside » Nyheder » 2015 » Erhvervsforum14 – SIRI fortsætter dialogen med erhvervslivet

Erhvervsforum14 – SIRI fortsætter dialogen med erhvervslivet

Inger Støjberg var blandt oplægsholderne til et møde 16. november i et dialogforum mellem myndigheder, virksomheder og andre interessenter om rekruttering af højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Erhvervsforum14

Rammen var en fyldt sal i Industriens Hus, da direktør Kasper Kyed fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) bød velkommen til årets andet møde i Erhvervsforum, som SIRI afholder i samarbejde med Dansk Industri (DI).

Kasper Kyed fortalte i sit indlæg bl.a. om de nye regler for opholds- og arbejdstilladelse, der fulgte af reformen af international rekruttering, som trådte i kraft tidligere på året. Han fremhævede, at der under den nye fast-track ordning, der giver særligt hurtig adgang til Danmark for højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft, nu er certificeret 100 virksomheder og givet op mod 500 tilladelser.

Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg gav på mødet et indblik i regeringens planer for området for international rekruttering.

"Der er ingen tvivl om, at en smidig adgang til rekruttering af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft er en prioritet for regeringen. Vi skal fjerne de sten på vejen, som vi kan, for at danske virksomheder får den bedst mulige adgang til den arbejdskraft, de har behov for", fastslog Inger Støjberg.

Ministeren lagde vægt på, at der skal være balance i reglerne og understregede også, at de rette løsninger skal findes i samarbejde med arbejdsmarkedets parter og erhvervslivet.

Karsten Dybvad, administrerende direktør for DI, der holdt oplæg i fællesskab med Inger Støjberg, understregede vigtigheden af, at Danmark fortsat bliver bedre til at rekruttere og fastholde specialister udefra.

Mødet bød bl.a. også på et oplæg fra Udlændingestyrelsen og Udenrigsministeriet om visumordningen.

Det var 14. gang, der blev afholdt møde i Erhvervsforum, og knapt 200 deltagere fra en lang række virksomheder, organisationer og myndigheder var mødt frem.

Sidst opdateret 13.04.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden