Forside » Job & karriere » Mød medarbejdere i Udlændingestyrelsen

Mød medarbejdere i Udlændingestyrelsen

Mia, fuldmægtig i Udlændingestyrelsen, cand.jur.

Mia-650x350.png

Som sagsbehandler på asylområdet har jeg en virkelig alsidig hverdag, hvor den menneskelige kontakt er i centrum. Her sker altid noget nyt, og ingen dage er ens. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed i løbet af en dag, når man holder asylsamtaler og er i kontakt med både asylansøgere, tolke, politiet og Dansk Flygtningehjælp. Man skal være robust, men også nærværende, så asylansøgeren altid får en god behandling.

Det giver virkelig god juridisk træning, at man skriver en masse afgørelser, og at man bidrager til notater og udvalgsbesvarelser. Ikke kun i forhold til udlændingeret, men også i forhold til det forvaltningsretlige aspekt, som er mit speciale. Jeg får også prøvet juraen af, når jeg skal møde i Flygtningenævnet, hvor der både er en dommer, nævnsmedlemmer og en advokat til stede.

Louise, fuldmægtig i Udlændingestyrelsen, kemiingeniør

Louise-650x350.png

Jeg sidder med styring af udgifterne til ejendomsdrift og øvrig drift af asylcentre, men laver også finanslovsarbejde og besvarer Folketingsspørgsmål mv. Egentlig er jeg uddannet ingeniør, og ikke økonom, men jeg kan trække på min matematiske forståelse og mine kompetencer inden for tal og analyser.

Det går tit rigtig stærkt på området, og forudsætningerne kan hurtigt ændre sig, fx hvis antallet af asylansøgere stiger, og vi pludselig skal skaffe mange nye asylcenterpladser. Det er ofte svært at forudsige den næste dag, for der dukker gerne noget uventet op, som man skal håndtere. Men det er udfordringer, jeg trives rigtig godt med. Vi har samtidig et fantastisk godt kollega-sammenhold med respekt for hinanden, og der er altid hjælp at hente, fx i forhold til sparring. Det sætter jeg utrolig stor pris på.

Adam, chefkonsulent i Udlændingestyrelsen, cand.jur.

Adam-650x350.png

Vi sidder med et område i mit kontor, der har stor politisk bevågenhed, og vi samarbejder dagligt med mange forskellige aktører. Det kræver, at man skal være god til mange forskellige ting – og gerne på én gang. I min tidligere stilling havde jeg alene fokus på mere abstrakte og generelle juridiske problemstillinger. Det har jeg stadig – fx når jeg skriver juridiske notater eller laver ministerbetjening. Men jeg bliver også udfordret på andre måder.

For at kunne fungere i mit nuværende job skal jeg nemlig kunne omsætte det abstrakte og teoretiske til de konkrete sager. Jeg er med til at tilrettelægge den daglige sagsbehandling i kontoret. Det gør sig fx gældende i sager om, hvor en asylansøger skal bo, eller hvorvidt Udlændingestyrelsen skal afholde udgifterne til en asylansøgers sundhedsbehandling. Det gør mine arbejdsdage endnu mere interessante og udfordrende, at virkeligheden hele tiden presser sig på i form af de konkrete sager. Et hovedfokus for mig er også at udvikle mine ledelsesmæssige kvalifikationer. Jeg har hurtigt fået et stort ansvar og er blevet en del af kontorets ledelse. Det er rigtig spændende og udfordrende.

Sidst opdateret 26.01.2018
Faktatjek

Hvordan er det egentlig at arbejde i Udlændinge- og Integrations-ministeriets koncern? Vi har spurgt medarbejderne.

Om at arbejde generelt i koncernen

Faktatjek-koncern from UIM on Vimeo.

Om at arbejde som økonom i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde med it i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde som jurist i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde i Udlændingestyrelsen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)