Forside » Job og karriere » Mød medarbejdere i departementet

Mød medarbejdere i departementet

Laleh, fuldmægtig i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, cand.scient.pol.

Laleh-650x350.png

Det mest spændende ved mit arbejde er det finanspolitiske system og udarbejdelse af finansloven, som der er meget bevågenhed om. Der er en puls i et finanslovkontor, og man har indblik i stort set alt, der rører sig på udlændinge- og integrationsområdet. Her er man tæt på den politiske proces, og der er altid økonomi tilknyttet lovforslag og øvrige politiske initiativer på ministerområdet.

Der er højt til loftet her i Koncernøkonomi. Der er en åben-dør-politik til chefen, og man kan altid sparre med sine kolleger. Der er mange forskellige kompetencer i kontoret, men vi har en fælles interesse for økonomi, som giver et positivt samarbejde. Vi kan trække på hinanden og sammen laver et godt stykke arbejde, så vi kan betjene ministeren bedst muligt.

Marie Louise, fuldmægtig i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, cand.soc. i EU-studier

Marie-Louise-650x350.png

Jeg arbejder i et internationalt kontor, hvor vi løfter de danske dagsordener inden for udlændingeområdet op på internationalt niveau og forsøger at påvirke den internationale dagsorden. Jeg sidder selv med den internationale koordinering omkring lovlig migration, frihandel, nordisk samarbejde og EU's grænsefond. Selvom arbejdspladsen hedder Slotsholmen fylder tjenesterejser til Bruxelles, Genève og andre steder meget i kontoret.

Det er inspirerende at være en del af et ministerium med så stor national politisk bevågenhed og samtidig få lov til at arbejde i et internationalt miljø med kollegaer i hele Europa. Med min uddannelse og evne til at skabe brede netværk både nationalt og internationalt, kan jeg oprigtigt sige, at jeg sidder i mit drømmejob, hvor jeg får lov til at sætte alle mine kompetencer i spil.

Sidst opdateret 24.04.2019
Faktatjek

Hvordan er det egentlig at arbejde i Udlændinge- og Integrations-ministeriets koncern? Vi har spurgt medarbejderne.

Om at arbejde generelt i koncernen

Faktatjek-koncern from UIM on Vimeo.

Om at arbejde som økonom i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde med it i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde som jurist i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde i Udlændingestyrelsen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)