Fakta om medborgerskabsprøven

Her kan du læse om medborgerskabsprøven, herunder dato og tilmelding.

For at få permanent opholdstilladelse i Danmark skal man bestå en række grundlæggende betingelser. Desuden skal man opfylde 2 ud af 4 supplerende betingelser. En af disse kan opfyldes ved, at man består medborgerskabsprøven.

De 4 supplerende betingelser for at få permanent opholdstilladelse - hvoraf man skal opfylde 2 - drejer sig om hhv. medborgerskab, beskæftigelse, indkomst og danskkundskaber. Ved at bestå medborgerskabsprøven kan man altså opfylde kravet om medborgerskab.

Medborgerskabsprøven skal vise ens integrationsgrad ved at teste ens fortrolighed med danske samfundsforhold samt dansk kultur og historie.

Læs mere om de generelle betingelser for at få permanent opholdstilladelse på nyidanmark.dk (nyt vindue)

Læs information til prøvedeltagere (om prøvens form og indhold mv.)

Alle udlændinge, som har ansøgt om eller vil ansøge om permanent opholdstilladelse i Danmark, kan gå op til prøven. Man behøver ikke først at have ansøgt om permanent opholdstilladelse i Danmark.

Afholdelse af prøven

Prøven afholdes to gange om året - sommer og vinter.

Prøven afholdes næste gang den 24. november 2021, kl. 11.00.

Prøven afholdes af en række sprogskoler landet over.

Se liste over afholdere af Medborgerskabsprøven

Der afholdes ikke sygeprøve. Hvis man bliver syg, må man derfor vente og tilmelde sig den næste prøve. Man vil skulle betale et nyt gebyr.

Tilmelding til prøven

Man skal tilmelde sig til prøven hos den prøveafholder, hvor man ønsker at tage prøven. Det anbefales i god tid at undersøge åbningstider og betalingsmuligheder hos den enkelte prøveafholder. Man kan tilmelde sig ved at møde op personligt, ringe eller sende en e-mail til prøveafholderen.

Frist for tilmelding til prøven er senest den 20. oktober 2021.

Når man tilmelder sig til prøven, skal man betale et gebyr til prøveafholderen på 815 kr.

Forberedelse til prøven

Ministeriet har offentliggjort et læremateriale, som kan anvendes til at forberede sig til medborgerskabsprøven.

Prøven er en multiple choice-test og består af i alt 25 spørgsmål om det danske folkestyre og hverdagsliv, samt om dansk kultur og historie. Spørgsmålene udarbejdes særskilt til hver prøve og udarbejdes inden for rammerne af lærematerialet.

Hent læremateriale til medborgerskabsprøven (pdf)

Læremateriale til medborgerskabsprøve (tekst som pdf-fil med lyd - 100 MB)

Sådan gør du
Download materialet ned til egen computer. Find derefter materialet på egen computer, højre-klik på filen og tryk ”Åbn med” efterfulgt af ”Adobe Acrobat Reader DC”. Når materialet er åbnet, tryk på det første højtaler-ikon (side 3 i materialet). Nu vil Adobe Acrobat Reader DC give besked om, at der skal gives tilladelse til 3D-indhold. Tryk på ”Indstillinger” efterfulgt af ”Hav kun tillid til dette dokument én gang”. Nu skulle lydfilerne i materialet kunne afspilles ved et klik på højtaler-ikonerne. 

Bemærk: Afspilning af lydfilerne forudsætter, at man har installeret Adobe Acrobat Reader DC.

På internettet kan der optræde sider, som indeholder spørgsmål, der angiveligt stilles til medborgerskabsprøven. På disse sider gives der også mulighed for at tage en prøve og få oplyst, om besvarelsen er korrekt. Vær opmærksom på, at der ikke er tale om officielle hjemmesider, og at indholdet af sådanne sider ikke kan anvendes som alternativ til lærematerialet til forberedelse til medborgerskabsprøven.

Sidst opdateret 02.06.2021
Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål om afholdelsen af prøven, kan du kontakte Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) på

Hvis du har spørgsmål om ansøgning om permanent opholdstilladelse, kan du kontakte Udlændingestyrelsen på eller 35 36 66 00

Prøvesæt og rettenøgle

Medborgerskabsprøven blev sidst afholdt onsdag den 2. juni 2021.

Hent prøvesæt (pdf)

Hent retteark (pdf)