Fakta om Indfødsretsprøven af 2015

Her kan du læse om indfødsretsprøven af 2015, herunder om dato og tilmelding.

Indfødsretsprøven af 2015 er en prøve om danske samfundsforhold samt dansk kultur og historie, som man skal bestå for at få dansk statsborgerskab.

Udover en bestået indfødsretsprøve skal man opfylde de øvrige betingelser for at få dansk statsborgerskab.

Læs mere om betingelserne for at få dansk statsborgerskab

Den nu afskaffede statsborgerskabsprøve blev afholdt for sidste gang i december 2015 og erstattet af indfødsretsprøven af 2015, som blev afholdt første gang i juni 2016.

Hvis man allerede har bestået den indfødsretsprøve, der blev afholdt ved prøveterminerne fra december 2008 til og med december 2013, opfylder man betingelsen om dokumentation for bestået indfødsretsprøve af 2015. Man vil derfor ikke skulle bestå indfødsretsprøven af 2015. Har man bestået statsborgerskabsprøven, som blev afholdt mellem juni 2014 og december 2015, opfylder man derimod ikke betingelsen om dokumentation for bestået indfødsretsprøve af 2015.

Læs information til prøvedeltagere (om prøvens form og indhold mv.)

Alle udlændinge, som vil ansøge om dansk statsborgerskab, kan gå op til prøven.

Afholdelse af prøven

Prøven afholdes to gange om året - sommer og vinter.

Prøven afholdes næste gang den 2. juni 2021, kl. 13.00.

Frist for tilmelding til prøven er senest den 28. april 2021.

Prøven afholdes af en række sprogcentre landet over.

Se liste over afholdere af Indfødsretsprøven af 2015

Der afholdes ikke sygeprøve. Hvis man bliver syg, må man derfor vente og tilmelde sig den næste prøve. Man vil skulle betale et nyt gebyr.

I 2021 afholdes indfødsretsprøven 2. juni 2021 (tilmeldingsfrist 28. april 2021) og 24. november 2021 (tilmeldingsfrist 20. oktober 2021).

Tilmelding til prøven

Man skal tilmelde sig til prøven på det sprogcenter, hvor man ønsker at tage prøven. Man kan tilmelde sig elektronisk på det pågældende sprogcenters hjemmeside under tilmelding til prøver (her kan betaling også foregå) eller ved at møde personligt op i sprogcentrets administration.

Frist for tilmelding til prøven er senest den 28. april 2021.

Når man tilmelder sig til prøven, skal man betale et gebyr til prøveafholderen på 815 kr.

Forberedelse til prøven

Ministeriet har offentliggjort et læremateriale, som kan bruges til at forberede sig til indfødsretsprøven af 2015.

Prøven er en multiple choice-test og består af i alt 40 spørgsmål, hvoraf 5 spørgsmål vedrører aktuelle forhold og begivenheder i det danske samfund. Lærematerialet til prøven vil danne grundlag for de øvrige 35 spørgsmål.

Hent læremateriale til indfødsretsprøven af 2015 (pdf) (nyt vindue)

Læremateriale til indfødsretsprøven af 2015 (tekst som pdf-fil med lyd - 141 MB) (nyt vindue) 

Sådan gør du
Download materialet ned til egen computer. Find derefter materialet på egen computer, højre-klik på filen og tryk ”Åbn med” efterfulgt af ”Adobe Acrobat Reader DC”. Når materialet er åbnet, tryk på det første højtaler-ikon (side 3 i materialet). Nu vil Adobe Acrobat Reader DC give besked om, at der skal gives tilladelse til 3D-indhold. Tryk på ”Indstillinger” efterfulgt af ”Hav kun tillid til dette dokument én gang”. Nu skulle lydfilerne i materialet kunne afspilles ved et klik på højtaler-ikonerne. 

Bemærk: Afspilning af lydfilerne forudsætter, at man har installeret Adobe Acrobat Reader DC.

På internettet kan der optræde sider, som indeholder spørgsmål, der angiveligt stilles til indfødsretsprøven af 2015. På disse sider gives der også mulighed for at tage en prøve og få oplyst, om besvarelsen er korrekt. Vær opmærksom på, at der ikke er tale om officielle hjemmesider, og at indholdet af sådanne sider ikke kan anvendes som alternativ til lærematerialet til forberedelse til indfødsretsprøven af 2015.

Sidst opdateret 06.04.2021
Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål om afholdelsen af prøven, kan du kontakte Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) på

Hvis du har spørgsmål om ansøgning om statsborgerskab, kan du kontakte Indfødsretskontoret i Udlændinge- og Integrations-ministeriet.
Se kontaktoplysninger.

Prøvesæt og rettenøgle

Indfødsretsprøven af 2015 blev sidst afholdt onsdag den 25. november 2020.

Hent prøvesæt (pdf)

Hent retteark (pdf)