Forside » Arbejdsområder » Integration » Det Kommunale Ledernetværk om Integration

Det Kommunale Ledernetværk om Integration

Er du leder på integrationsområdet? Så er Styrelsen for International Rekruttering og Integrations (SIRI) ledernetværk om integration måske noget for dig.

SIRI afholder tre årlige regionale møder for ledere indenfor integrationsindsatsen. Møderne holdes i Region Nord, Region Midt, Region Syd og Region Sjælland/Hovedstaden. 

På møderne drøftes aktuelle problemstillinger, implementering af ny lovgivning samt god praksis og mulige løsningsmodeller. Der sættes fokus på hele integrationsprocessen – men særligt fokus på den beskæftigelsesrettede indsats og på, at flygtninge og familiesammenførte hurtigst muligt bliver selvforsørgede. Der lægges desuden stor vægt på at sikre vidensdeling og sparring på tværs af kommunerne.

Møder i 2019

I 2019 afholder SIRI to sædvanlige møderunder i Ledernetværket samt et fælles arrangement i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og LG Insight, som du kan læse mere om længere nede på siden.

Ledernetværket – værtskommuner og datoer for 2019

De to sædvanlige møderunder i Ledernetværket holdes i sommeren og efteråret. 

Sommer 2019:
  • Nordfyns Kommune 21. august 2019
  • Holbæk Kommune 22. august 2019
  • Ringkøbing-Skjern Kommune 27. august 2019
  • Rebild Kommune 28. august 2019
Efterår 2019:

Landsdækkende netværksmøde


SIRI holdt et fælles arrangement på tværs af ledernetværket og praktikernetværket sammen med Dansk Flygtningehjælp og LG Insight den 28. marts 2019 i Middelfart. Klik her for at se et program.

Fælles arrangement i Middelfart 28. marts 2019

Netværksmødet erstattede den første møderunde i Ledernetværket. Du kan finde slides og materiale fra dagens plenumoplæg samt workshops her https://www.altomintegration.dk/materialer/netvaerksmoede/

Materiale fra undersøgelsen om succesfulde virksomhedspraktikker, der blev præsenteret i workshop 6, kan findes på www.integrationsviden.dk. Her kan I også finde seks nye, gode eksempler på integrationsindsatser inden for beskæftigelse og danskuddannelse fra kommunerne.

Målgruppe

Ledere med et personale- og eller fagligt ansvar på integrationsområdet.

Hvordan foregår det?

De sædvanlige møder afholdes som heldagsmøder lokalt i kommunerne. Kommunerne skiftes til at være værter. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) står for organisering og facilitering af møderne.

Hvert andet år holdes et fælles møde med et praktikernetværk om integration, som LG Insight og Dansk Flygtningehjælp står for.

Læs mere om LG Insight

Læs mere om Dansk Flygtningehjælp

Ledernetværk - shareshop

Hvis du vil vide mere…

Hvis du vil tilmelde dig ledernetværket eller ønsker mere information, er du meget velkommen til at sende en mail til:  [email protected], så vil vi kontakte dig.

Sidst opdateret 10.10.2019