Forside » Puljer » Virksomhedsbonus ordinær ansættelse

Virksomhedsbonus ordinær ansættelse

Bonus til virksomheder, der har en udlænding ordinært ansat

Der kan udbetales en bonus på 20.000 kr. til en virksomhed, der ansætter en flygtning eller en familiesammenført til en flygtning senest 1 år efter, at dennes opholdstilladelse er meddelt. Beløbet udbetales efter 6 måneders ansættelse og igen efter 12 måneders ansættelse.

Der udbetales en bonus på 15.000 kr. til en virksomhed, der ansætter en udlænding mere end 1 år efter, at dennes opholdstilladelse er meddelt, og senest 2 år efter at opholdstilladelsen er meddelt. Beløbet udbetales efter 6 måneders ansættelse og igen efter 12 måneders ansættelse.

Bemærk, at denne bonusordning kun omfatter ordinær beskæftigelse og ikke støttet beskæftigelse som f.eks. virksomhedspraktik eller løntilskud. Udlændingen kan godt have været i støttet beskæftigelse i virksomheden inden den ordinære ansættelse. Bonusordningen beregnes dog først fra begyndelsesdatoen for den ordinære beskæftigelse, hvorfor denne dato skal anføres i ansøgningsskemaet.

Der kan kun udbetales bonus hvis udlændingen er ansat i ordinær beskæftigelse den 1. juli 2016 eller senere.

For at ansøge om virksomhedsbonus skal du udfylde et af de to nedenstående ansøgningsskemaer. Du skal hente og gemme skemaet på din computer.

Skema 1: Bonus til virksomheder, der har en flygtning eller familiesammenført til en flygtning ordinært ansat (6 måneder)

Skema 2: Bonus til virksomheder, der har en flygtning eller familiesammenført til en flygtning ordinært ansat (12 måneder)

Bemærk, at der udover ansøgningsskemaet også skal vedlægges en ansættelseskontrakt. Hvis udlændingen har været i støttet beskæftigelse inden den ordinære ansættelse, skal der også vedlægges dokumentation herfor.  

Følg herefter vejledningen herunder.

  • Log på ansøgningsportalen ved hjælp af dit NemID (nyt vindue). Da du ansøger på vegne af en virksomhed eller en organisation, skal du anvende NemID medarbejdersignatur. Hvis det er første gang, du benytter portalen, skal du oprette din profil ved at udfylde adressefelter mm.
  • Klik derefter på Mit overblik og Opret ny ansøgning. Vælg den pulje, du ønsker at ansøge inde på portalen og vælg Opret ny ansøgning.
  • Udfyld projekttitel samt datofelter og klik på Opret og fortsæt.
  • Vedhæft udfyldt ansøgningsskema samt ansættelseskontrakt ved at vælge tilføj filer, find filerne og vælg Åbn. 
  • Vælg herefter Indsend og Godkend.
  • Du har nu indsendt din ansøgning. Du får et pop-up vindue med det tildelte journalnummer, som du kan downloade. Et kvitteringsbrev vil automatisk være sendt til e-Boks.

Der kan forventes en sagsbehandlingstid på én måned.

Bemærk, at hvis virksomheden søger om bonus for flere ansatte, skal der indsendes en ansøgning for hver enkelt ansat. Der kan ikke ansøges om bonus for flere ansatte i samme ansøgning.

Log på ansøgningsportalen ved hjælp af NemID (nyt vindue)

Læs mere om virksomhedsbonus her

Sidst opdateret 10/08 2017