Forside » Puljer » Virksomhedsbonus ansættelse i IGU-forløb

Virksomhedsbonus ansættelse i IGU-forløb

Bonus til virksomheder, der har en udlænding ansat i integrationsgrunduddannelse

En virksomhed, som har ansat en flygtning eller en familiesammenført til en flygtning i et integrationsgrunduddannelsesforløb, kan få udbetalt en bonus. Der udbetales 20.000 kr. i bonus til virksomheden, når udlændingen har været ansat i 6 måneder, og yderligere 20.000 kr. efter 2 års ansættelse, når forløbet er fuldført.

For at ansøge om virksomhedsbonus skal du udfylde nedenstående ansøgningsskema. Du skal hente skemaet og gemme det på din computer.

Skema 1: Bonus til virksomheder, der har en udlænding ansat i integrationsgrunduddannelse (6 måneder)

Skema 2: Bonus til virksomheder, der har en udlænding ansat i integrationsgrunduddannelse (24 måneder)

Følg herefter vejledningen herunder.

  • Log på ansøgningsportalen ved hjælp af dit NemID (nyt vindue). Da du ansøger på vegne af en virksomhed eller en organisation, skal du anvende NemID medarbejdersignatur. Hvis det er første gang, du benytter portalen, skal du oprette din profil ved at udfylde adressefelter mm.
  • Klik derefter på Mit overblik og Opret ny ansøgning. Vælg den pulje, du ønsker at ansøge inde på portalen og vælg Opret ny ansøgning.
  • Udfyld projekttitel samt datofelter og klik på Opret og fortsæt.
  • Vedhæft udfyldt ansøgningsskema ved at vælge tilføj filer, find filerne og vælg Åbn. 
  • Vælg herefter Indsend og Godkend.
  • Du har nu indsendt din ansøgning. Du får et pop-up vindue med det tildelte journalnummer, som du kan downloade. Et kvitteringsbrev vil automatisk være sendt til e-Boks.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration trækker de øvrige nødvendige oplysninger fra den aftale om IGU-forløb, som skal være være oprettet i VITAS for at kunne behandle ansøgningen.

Det er derfor vigtigt, at både uddannelsesplan og aftale om IGU-forløb (begge i underskreven form) er oprettet i VITAS på ansøgningstidspunktet.

Læs mere hvordan du opretter IGU-aftalen og undervisningplanen i VITAS her

Bemærk, hvis virksomheden søger om bonus for flere IGU-ansatte, skal der indsendes en ansøgning for hver enkelt ansat. Der kan ikke ansøges om bonus for flere ansatte i samme ansøgning.

Der kan forventes en sagsbehandlingstid på én måned.

Log på ansøgningsportalen ved hjælp af NemID (nyt vindue)

Læs mere om integrationsgrunduddannelsen og virksomhedsbonus her

Sidst opdateret 10/08 2017