Forside » Nyheder » 2018-03 » Ny pulje – Etablering af overgangspladser i Jylland til unge voksne, der er flygtet fra familien på grund af alvorlige æresrelaterede konflikter

Ny pulje – Etablering af overgangspladser i Jylland til unge voksne, der er flygtet fra familien på grund af alvorlige æresrelaterede konflikter

Formålet med puljen er, at der etableres minimum 5 overgangspladser lokaliseret i Jylland. Til overgangspladserne skal tilknyttes pædagogisk støtte og botræning samt vejledning ved socialrådgiver. Det er et krav, at den pædagogiske og praktiske støtte samt vejledningen ved socialrådgiver sker ved medarbejdere med viden om æresrelaterede konflikter, herunder med forståelse for vigtigheden af sikkerhed, samt forståelse for de unges situation og behov. Endvidere skal tilbuddet indeholde netværksskabende tiltag i forhold til den unge.

Målgruppen er unge voksne over 18 år af begge køn – enlige og par - der er flygtet fra alvorlige æresrelaterede konflikter, som har ophold på RED-Safehouse eller et af landets kvindekrisecentre eller § 110-tilbud, hvor de blev indskrevet, efter de var fyldt 18 år. De unge skal flytte direkte fra disse tilbud til overgangspladserne, og de skal ved optagelse på overgangstilbuddet fortsat opfylde kriterierne for ophold efter § 109 eller § 110 i serviceloven.

Puljen kan søges af midlertidige boformer, der er etableret efter § 109 eller § 110 i serviceloven.

Der er afsat 4 mio. kr. i 2018 til etablering af minimum 5 overgangspladser til unge voksne udsat for alvorlige æresrelaterede konflikter. Beløbet skal dække udgifter til etablering og nettoudgifter ved drift af tilbuddet i 2018-2020.

Ansøgningsfristen er den 16. april 2018.

Læs mere om puljen her

 

Sidst opdateret 08/03 2018
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden