Forside » Nyheder » 2018-01 » Danmark fik i 2017 det laveste antal asylansøgere i ni år

Danmark fik i 2017 det laveste antal asylansøgere i ni år

I 2017 valgte knap 3.500 personer at søge asyl i Danmark. Det er det laveste antal asylansøgere på et år siden 2008, hvor der blev registreret ca. 2.400 asylansøgere.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er glad for, at tallet siden flygtningekrisen i 2015 har været støt faldende – blandt andet fordi det har stor betydning for kommunernes mulighed for at integrere de nyankomne:

Da det strømmede ind over den danske grænse, havde vi på alle måder svært ved at følge med. Nu er der kommet ro på, og færre flygtninge betyder færre udfordringer for kommunerne, så de kan få folk i job. Rundt i landet slås man stadig for at håndtere de mange tusinde personer, som kom under flygtningekrisen, og ser vi på beskæftigelsen, er der stadig lang vej. Så et lavere antal flygtninge har stor betydning.

Siden regeringsskiftet i 2015 har regeringen gennemført 67 stramninger på udlændingeområdet. Disse har nu vist deres effekt, mener Inger Støjberg:

Jeg er ikke i tvivl om, at vores stramme kurs i udlændingepolitikken er blevet kendt langt ud over vores landegrænser, og det var præcis den effekt, jeg ønskede. Jeg har aldrig været i tvivl om, at flygtninge skeler til, hvad de kan få af velfærdsgoder i de forskellige europæiske lande, og nu har regeringen gjort op med den danske gavebod. Samtidig har EU-aftalen med Tyrkiet haft stor betydning for at få bremset flygtningestrømmen, og jeg håber, at vi de kommende år modtager meget få flygtninge. Det bedste er at hjælpe flygtningene i nærområderne, før de begiver sig ud på en ofte livsfarlig rejse. Det har regeringen afsat et historisk stort beløb til, og det kommer til at gøre en forskel,”  siger Inger Støjberg.

Fakta

Antal asylansøgere de senere år:

2014:  14.792

2015:  21.316

2016:    6.266

2017:    3.458 (Obs! Der kan forekomme efterregistreringer)

Antal-asylansoegere-15-16-17.png

 

Se asyltal for hver måned i 2017 (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret 03/01 2018
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden