Forside » Nyheder » 2017 » 2017-07 » Ny pulje til virksomhedsorganiseret danskundervisning

Ny pulje til virksomhedsorganiseret danskundervisning

Initiativet har til formål at skabe bedre muligheder for, at virksomheder organiserer og etablerer danskundervisning på arbejdspladsen.

Med initiativet gives virksomheder, der ansætter eller tager flygtninge og familiesammenførte i praktik m.v, vide rammer til selv at tilrettelægge danskundervisningen. Det primære sigte med at flytte sprog-undervisningen til virksomhederne er, at undervisningen i langt højere grad kvalificeres, så den tager hensyn til virksomhedens faglige sprogbrug.

Virksomhederne kan f. eks. vælge at tilrettelægge undervisningen i mindre grupper eller en-til-en sammen med en kollega (mentor), så det sikres, at der på virksomheden dagligt trænes i det faglige sprog, som bliver talt på virksomheden.

De pågældende ansatte skal som integrationskursister (I-kursister) have ret til danskuddannelse, jf. reglerne i danskuddannelsesloven. Den lokale udbyder af danskundervisning kan oplyse, om pågældende ansatte har ret til danskuddannelse. Der er afsat 2,5 mio. kr. i nærværende ansøgningspulje. Ansøgningsfristen er mandag den 10. september 2017.

Læs mere om puljen her

Sidst opdateret 05/07 2017
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden