Forside » Nyheder » 2017 » 2017-03 » Viden til at komme i mål med integration

Viden til at komme i mål med integration

Målet er klart – flere nyankomne flygtninge skal i beskæftigelse.

Nu har kommunerne fået en hjælpende hånd til at gøre indsatsen mere effektiv. Som led i projektet ”I mål med Integration” har Rambøll lavet en videnssyntese, der afdækker viden om, hvad der virker i den  beskæftigelsesrettede integration.

Det er kommunerne, der har ansvaret for integrationsindsatsen af nyankomne flygtninge, og der er rum for forbedring. Der er nemlig stor forskel på, hvor effektiv indsatsen er i de enkelte kommuner.

Videnssyntesen bekræfter, at det er en hensigtsmæssig prioritering at få flygtninge ud i virksomhederne så tidligt som muligt. Den viden, som syntesen afdækker, viser nemlig, at især privat løntilskud, men også virksomhedspraktik i offentligt og privat regi, skaber bedre udsigter til job for flygtninge og indvandrere – og hurtigere end anden aktivering.

Videnssyntesen skal bruges i forhold til deltagerkommunerne i projektet,  men skal også inspirere resten af landets kommuner i arbejdet med at løfte beskæftigelsesindsatsen for flygtninge.

Projektet ”I mål med Integration” finansieres af satspuljemidler og støtter 17 kommuner af forskellig størrelse i at etablere en mere effektiv integrationsindsats, som får flere flygtninge og indvandrere i job.

Læs Videnssyntesen

Læs pixi-udgave af Videnssyntesen

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig i Styrelsen for International Rekruttering og Integration Jesper W. Larsen, tlf. 7214 2100,  

Sidst opdateret 02/03 2017
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden