Forside » Nyheder » 2016 » 2016-10 » Informationsbrev om boliger til flygtninge

Informationsbrev om boliger til flygtninge

Nyt informationsbrev til kommunerne forklarer reglerne for boligplacering af flygtninge, efter at der er kommet nye initiativer og sket ændringer.

I forbindelse med topartsaftalen mellem regeringen og landets kommuner (KL) om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge blev det aftalt, at der skulle udarbejdes et nyt informationsbrev om boligplacering af flygtninge.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har derfor – med inddragelse af KL og relevante ministerier – udarbejdet et nyt informationsbrev som en samlet praktisk vejledning om kommunernes rammer og muligheder for at løse opgaven med boligplacering. Brevet er sendt til samtlige kommunalbestyrelser.

I brevet kan der læses om reglerne for boligplacering af flygtninge omfattet af integrationsloven. Der kan blandt andet læses om permanente og midlertidige boliger, anvisning af en almen bolig, refusionsmuligheder, deleboliger samt om anvendelse af ledige ungdoms- og ældreboliger til flygtninge omfattet af integrationsloven. Brevet indeholder også en beskrivelse af de seneste ændringer af reglerne. Endvidere adresseres en række af de særlige udfordringer og tvivlsspørgsmål, som KL og flere kommuner har peget på.

Hent informationsbrev om boligplacering af flygtninge (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret 27/10 2016
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden