Forside » Nyheder » 2016 » 2016-09 » Flere flygtninge skal i arbejde - Integrationstræf 16 i Kolding kigger på hvordan

Flere flygtninge skal i arbejde - Integrationstræf 16 i Kolding kigger på hvordan

Årets Integrationstræf arrangeret af Styrelsen for International Rekruttering og Integration og Kommunernes Landsforening sætter fokus på, hvordan en målrettet jobindsats får flygtninge ud på arbejdsmarkedet og medvirker til bedre integration.

Hvad skal der til for at få flygtninge hurtigt i job?

Det og mange andre spørgsmål, der vedrører hvordan flygtninge bedst bidrager på arbejdsmarkedet vil blive forsøgt besvaret, når kommunale ledere og medarbejdere, samarbejdspartnere og andre interessenter mødes til Integrationstræf 16 den 13. september i Kolding.

Mødet har til formål at give deltagerne viden om, hvad der virker i praksis, når flygtninge skal i arbejde og samtidig give deltagerne inspiration til det daglige arbejde i jobcentre, sprogcentre, virksomheder mv.

I år deltager mere end 700 personer, formand for Beskæftigelsesrådet Carsten Koch giver bud på redskaber til den beskæftigelsesrettede integrationsindsats, repræsentanter for Fredensborg kommune giver eksempler på, hvad der virker, når flygtninges kompetencer skal afdækkes og hvordan de kommer hurtigt ud på virksomhederne og forskere fra Statens Forskningsinstitut for Velfærd (SFI) giver anbefalinger til, hvordan flere flygtningekvinder kommer i job.

Desuden deltager Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg også på mødet:

”Flygtninge skal integreres i Danmark og det sker bedst på arbejdsmarkedet. Udover at blive selvforsørgende lærer de også det danske sprog, danske normer og værdier på arbejdspladsen. Integrationstræf skal bruges til at dele vigtig viden og inspiration mellem fagfolk, så flygtninge hurtigst muligt kommer i job og kommer til at opleve den stolthed, der ligger i at varetage et arbejde og bidrage positivt til det danske samfund”, siger Inger Støjberg.

Formand for Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Thomas Kastrup Larsen deltager på mødet, der også omfatter en række sessioner, hvor deltagerne gruppevis diskuterer udvalgte emner, bl.a. Integrationsgrunduddannelsen (IGU) og samarbejde mellem frivillige kræfter og kommuner.

Dagens sidste indslag er med journalist Abdel Aziz Mahmoud, der fortæller om vejen ind på arbejdsmarkedet fra et personligt perspektiv og om hvad han mener, der virker bedst.

Hent program for Integrationstræf 16 (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret 03/10 2016
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden