Forside » Nyheder » 2016 » 2016-04 » Inger Støjberg ser på billige boliger i Hovedstaden

Inger Støjberg ser på billige boliger i Hovedstaden

Et projekt fra KAB har sikret knap 1200 familieboliger i Københavnsområdet, der er op til 25 pct. billigere end andre almene boliger.

Det kan være svært for børnefamilier at finde en bolig i København, som er til at betale. Men det er blevet lettere med et projekt fra boligselskabet KAB, som de seneste 8 år har etableret almene familieboliger med en lavere husleje end i andre byggerier.  
Projektet hedder AlmenBolig+ og blev godkendt af det daværende Velfærdsministerium i 2007.
Der er etableret ca.1200 almene boliger i forbindelse med projektet, som primært ligger i Hovedstadsområdet.
Mandag den 25. april skal udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg besøge boligafdelingerne Danmarkshusene i Rødovre og Sundbygård på Amager, som begge er en del af AlmenBolig+.

”Vi mangler billige boliger i de store byer, som helt almindelige mennesker har råd til at bo i. Og udfordringerne er kun blevet større på grund af flygtningekrisen. Derfor håber jeg, at både kommunerne og landets boligforeninger vil bruge erfaringerne fra det her projekt, når de skal etablere nye boliger”, siger Inger Støjberg.

AlmenBolig+ er billigere end almindeligt alment byggeri, og huslejen er reduceret med 20-25 procent. Besparelserne er bl.a. fundet ved, at lejerne selv skal købe inventar til køkkenet, og at lejerne deltager i den daglige drift af boligafdelingerne.

Pressen er velkommen til at deltage i begge besøg.

Program
14.35: Besøg i Danmarkshusene, Brunevang 101, 2610 Rødovre
15.30: Besøg i Sundbygård, Sundbygårdsvej 41, 2300 København S.

For yderligere oplysninger:

Presse- og kommunikationsrådgiver, Udlændinge,- integrations- og boligministeriet Sarah Andersen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver, Udlændinge,- integrations- og boligministeriet Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Kommunikationschef i KAB Anders Tybjerg, tlf. 33631372, 51686710, [email protected]

Sidst opdateret 24/04 2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden