Forside » Nyheder » 2016 » 2016-02 » Inger Støjberg godkender 220 mio. kr. til mere tryghed i Vollsmose

Inger Støjberg godkender 220 mio. kr. til mere tryghed i Vollsmose

Bedre infrastruktur skal gøre bydelen Vollsmose mere attraktiv og til en mere integreret del af Odense.

Mange af landets ghettoer er dårligt forbundet til den omkringliggende by og nabokvarterer. Boligområderne har ofte en ensformig og lukket arkitektur, der bl.a. medvirker til utryghed og fravær af en lokal trafik, der normalt er med til at skabe liv og tryghed.

Det gælder bl.a. for boligområdet Vollsmose i Odense, som har været på ghettolisten siden offentliggørelsen af den første liste tilbage i oktober 2010. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg godkender nu, at Landsbyggefonden kan bevillige 220 mio. kr. til, at boligorganisationerne Civica og Fyns almennyttige Boligselskab i et samarbejde med Odense Kommune kan gennemføre en række fysiske forbedringer i områdets infrastruktur, som skal gøre Vollsmose til en integreret og tryg bydel i Odense.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg udtaler:

”Det skal være trygt at færdes på gaden, lige meget hvor man bor, og det gælder også i landets ghettoer. Derfor håber jeg, at projekterne kan hjælpe Vollsmose på vej til at blive en mere attraktiv bydel. Flere af landets ghettoer kæmper med store udfordringer, som øger risikoen for udvikling af parallelsamfund. Regeringen vil derfor fremlægge en ny ghettoplan, som skal tage hånd om problemerne.”

De 220 millioner kr. skal gå til en række fysiske tiltag og projekter i syv boligafdelinger i Vollsmose, der med sine 9.098 beboere er landets største ghetto.

Formålet med projekterne er at skabe bedre veje til, fra og igennem Vollsmose ved at etablere bl.a. stiforbindelser og en ny bygade. Der skal også etableres en promenade, der kan fungere som et vigtigt socialt samlingssted for såvel beboere som udefrakommende.

Midlerne kommer fra Landsbyggefonden, som med godkendelse fra udlændinge-, integrations- og boligministeren kan give tilskud til infrastrukturændringer i boligområder, som opfylder mindst to af de fem gældende kriterier i forhold til ghettolisten. På nuværende tidspunkt opfylder Vollsmose alle fem kriterier.

Det er også en betingelse, at infrastrukturændringerne sker som led i en godkendt helhedsplan, der skal indeholde en analyse af, hvordan sammenhængen mellem det pågældende boligområde og den omkringliggende by sikres.

Kontakt:

Klavs Odgaard Christensen, Kontoret for Almene Boliger, tlf.. 41 71 77 77, [email protected]

Journalister kan kontakte:

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Sarah Andersen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 10/02 2016
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden