Forside » Nyheder » 2015 » 2015-12 » 15 millioner kr. til københavnske ungdomsboliger

15 millioner kr. til københavnske ungdomsboliger

En ny pulje fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet sikrer 150 nye boliger til studerende i København.

Unge studerende i hovedstaden får snart bedre muligheder for at få tag over hovedet til en lav husleje. Boligforeningen 3B og Boligforeningen Vibo får tilsammen omkring 15 millioner kroner til at sikre, at 150 familie- eller ældreboliger skifter status til ungdomsboliger.

Formålet med støtten er at nedsætte huslejen i en række boliger i de store uddannelsesbyer, så unge studerende har råd til at bo i dem.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg udtaler:

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu sikrer 150 ekstra boliger til studerende i København. Særligt i København har de studerende vanskeligt ved at finde en bolig, og det er et stort problem. Hvis vi skal opfordre de unge til at tage en videregående uddannelse, er det vigtigt, at de rent faktisk har råd til at bosætte sig i nærheden af de store uddannelsesbyer. Derfor er de ekstra 150 nye boliger til studerende i København et væsentligt bidrag til at afhjælpe boligmanglen.”

Behovet for flere ungdomsboliger skal ses i lyset af, at optaget på de videregående uddannelser de seneste år er steget ganske kraftigt, og at denne udvikling forventes at fortsætte.

Puljen giver mulighed for at bevilge et bidrag i op til 10 år til boliger mellem 50 og 65 m2, der skifter status fra almene ældre- eller familieboliger til ungdomsboliger. Det har været muligt at søge om støtte fra puljen i de otte kommuner i landet med det største antal videregående uddannelsespladser: København, Aarhus, Odense, Aalborg, Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk, Roskilde og Esbjerg.

Det er et krav, at boligen er beliggende højst 10 km fra den nærmeste videregående uddannelsesinstitution, og at huslejen for den enkelte bolig på ansøgningspunktet ligger i intervallet fra 900 kr. til og med 1300 kr. pr. m2 bruttoetageareal.

Kontakt

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Sarah Andersen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 21/12 2015
Abonnér på nyt fra UIM

Hvis du abonnerer på nyheder fra UIM, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

(Required)
Nyhedsbreve

Udover de løbende nyheder udgiver UIM også to nyhedsbreve, som særligt henvender sig til fagfolk og professionelle.

Læs om Integration i Tal

Læs om Æresrelateret Viden