Vores arbejdsplads

Udlændinge- og Integrationsministeriet er en arbejdsplads, hvor hele verden er en del af vores hverdag – både i det store og i det små.

Hør, hvad vores medarbejdere sagde, da vi bad dem om at tjekke budskaberne på denne side.

Vi skal have kendskab til forhold i andre lande på helt lokalt niveau for at kunne træffe de rigtige afgørelser i konkrete sager. Samtidig kan globale begivenheder nærmest fra den ene dag til den anden vende op og ned på vores arbejde og vores virkelighed.

Det er med til at gøre arbejdet i ministeriet uforudsigeligt og præget af stor variation, hvad enten vi behandler enkeltsager eller fører politiske beslutninger ud i livet.

Vi er et ministerium, som konstant er i fokus. Udlændinge- og integrationsområdet optager danskerne og optager medierne. Det mærker du, når du arbejder her. Alle har en holdning til det, vi beskæftiger os med.

Mange organisationer vil hævde, at de har mennesket i centrum, men hos os er det ikke en floskel. Vores arbejde er væsentligt, for vi beskæftiger os med kernen i menneskers liv, hvad enten de kommer hertil som asylsøgere eller søger til Danmark for at arbejde i en kortere eller længere periode.

Det forpligter, og høj faglighed og troværdighed er derfor centralt for vores arbejde.

Som medarbejder i Udlændinge- og Integrationsministeriet bliver du en del af en organisation, hvor tværfaglighed og diversitet er et gennemgående tema. Hvad enten du arbejder i departementet, i Udlændingestyrelsen eller Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Og fik vi sagt, at vi også har et godt sammenhold og masser af gode kolleger?

Sidst opdateret 08.05.2018
Faktatjek

Hvordan er det egentlig at arbejde i Udlændinge- og Integrations-ministeriets koncern? Vi har spurgt medarbejderne.

Om at arbejde som økonom i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde med it i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde som jurist i koncernen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)

Om at arbejde i Udlændingestyrelsen

Se filmen hos Vimeo (nyt vindue)