Udlændinge- og Integrationsministeriet

Nyheder
Slut med at vente sig til kontanthjælp
16/03 2018
Regeringen vil gøre det sværere at få ret til kontanthjælp med nye krav til ophold og beskæftigelse. Med kravet om 2½ års arbejde vil det bedre kunne betale sig for indvandrere og flygtninge at arbejde og blive integreret i samfundet.
Nu er i alt 13 hadprædikanter sat på hadprædikantlisten
15/03 2018
Den nationale sanktionsliste, også kendt som hadprædikantlisten, bruges til at holde hadprædikanter ude af landet. I dag udvides listen, så den omfatter 13 hadprædikanter.
Ny pulje – Etablering af overgangspladser i Jylland til unge voksne, der er flygtet fra familien på grund af alvorlige æresrelaterede konflikter
08/03 2018
Formålet med puljen er, at der etableres minimum 5 overgangspladser lokaliseret i Jylland. Til overgangspladserne skal tilknyttes pædagogisk støtte og botræning samt vejledning ved socialrådgiver. Det er et krav, at den pædagogiske og praktiske støtte samt vejledningen ved socialrådgiver sker ved medarbejdere med viden om æresrelaterede konflikter, herunder med forståelse for vigtigheden af sikkerhed, samt forståelse for de unges situation og behov. Endvidere skal tilbuddet indeholde netværksskabende tiltag i forhold til den unge.
Afghanistans udenrigsminister besøger Danmark
07/03 2018
Udenrigsminister Anders Samuelsen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mødtes i dag med Afghanistans udenrigsminister Salahuddin Rabbani under hans besøg i Danmark.
Flere nyheder