Forside » Brexit » Hvis EU og Storbritannien bliver enige om en udtrædelsesaftale

Hvis EU og Storbritannien bliver enige om en udtrædelsesaftale

Udtrædelsesaftalen mellem EU og Storbritannien forhandles fortsat.

Brexit-to-brikker-690x400.png

Hvis der opnås enighed om en udtrædelsesaftale, vil britiske statsborgere og deres familiemedlemmer have mulighed for fortsat ophold i Danmark, hvis de har lovligt ophold i Danmark, inden Storbritannien udtræder af EU den 29. marts 2019.

Det fremgår bl.a. af udkastet til udtrædelsesaftalen, at britiske statsborgere med lovligt ophold i Danmark i 5 år i træk vil kunne søge om permanent opholdstilladelse i Danmark, og at britiske statsborgere i Danmark med lovligt ophold i mindre end 5 år vil kunne søge om permanent opholdstilladelse, når de har haft ophold i Danmark i 5 år.

Hvis EU og Storbritannien bliver enige om en udtrædelsesaftale, vil der være en tidsbegrænset overgangsperiode fra den 30. marts 2019 til den 31. december 2020. Det betyder, at britiske borgere, der er lovligt bosiddende i Danmark den 31. december 2020, vil være omfattet af udtrædelsesaftalens bestemmelser, fx i forhold til retten til ophold. Efter overgangsperiodens udløb vil vilkårene for britiske statsborgere, der ønsker at flytte til Danmark, afhænge af, hvad EU og Storbritannien aftaler om det fremtidige forhold.

Se Europa-Kommissionens faktaark med spørgsmål og svar om udtrædelsesaftalen (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret 14.12.2018